SBK's historie

Den første generalforsamling for stiftelse af SBK blev holdt d.9 oktober 1935.
Det blev afholdt på Hotel Postgården, hvor der også i starten blev spillet fjerbold i deres store sal - ellers blev der også spillet ude i Skælskør Lystskov.

D.12. april 1940 blev skødet så skrevet på den gamle Oliemølle, som herefter blev ombygget med omklædningsfaciliteter, bad og baner.

Som en af de eneste klubber på Sjælland ejede SBK nu deres egne halfaciliteter, hvilket var ganske unikt.

Her er lidt billeder af de gamle bøger

Den første er den, der startede det hele - "Skælskór Badminton Klub - Forhandling".
Og så et kig inden i.

Det sidste billede er af en af de første kassebøger.

Og lidt foto fra tidligere tider

Historien fortsat

SBK lå fra starten af 1950 på et medlemstal på 80-120, hvoraf kun få var ungdomsspillere.

I kraft af at klubben var en af de få, der selv havde en hal med rigtige mål til både træning og kampe, havde SBK meget tidligt rigtig mange af de gode seniorspillere.

Gert Nielsen, der var formand for SBK 1953-1983, havde et mål at udvikle ungdomsarbejdet, hvilket hurtigt gav pote og dermed mange flotte resultater i holdturneringerne i både senior og ungdomsrækkerne allerede i perioden 1954-1960.

Karakteristisk for klubben op gennem 1970'erne og 1980'erne var, at medlemsskaren var støt stigende.
I 1972 blev Skælskør Hallen bygget og i 1981 Eggeslevmagle Hallen, hvilket betød øget træningsmuligheder - specielt for ungdomsafdelingen.

I 1983 overtog Jørgen Amelung formandsposten, og han blev tildelt Skælskør Kommunes lederpris ifm klubbens 50-års-jubilæum i 1985, og her blev Gert Nielsen og Bent "Kid" Hansen klubbens første æresmedlemmer.
Ivar G. Frederiksen overtog i samme moment formandsposten.

Op til 50-års-jubilæet i 1985 var medlemstallet på godt 400 i alderen 7-60 år.

I starten af 1990'erne spillede klubbens bedste hold i serie 2, men klubbens ledelse havde intentioner om at komme i divisionerne.
Der blev lavet en strategi "Til tops med Skælskør Badminton Klub".

SBK kom hurtig med fremme, hvor det var sjovt

I 1998/1999 sikrede klubben oprykning til 1. division.

Seniorspillerudvalgsformand i hele oprykningsperioden var Søren Dalsgaard, der med hjælp af dygtig spillende trænere som Jesper Andresene, Thomas Madsen, Lars Pedersen og Thomas Kirkegaard, altid kunne sætte det stærkeste hold.

I 2004 kommer Kasper Fangel, der dengang var nr. 4 på ranglisten i herresingle i Danmark, til klubben som spillende træner.
Det lykkedes Kasper allerede i sin første Sæson - 2004/2005 - at vinde 1. division og rykke op i badmintonligaen.

I sæsonen 2005/2006 blev det efter mange spændende kampe til en flot 5. plads i ligaen.

I 2006 indgik SBK et elitesamarbejde med Slagelse Badminton Klub, og det der idag hedder Team Skælskør - Slagelse Kommune så dagens lys.

SBK har også i hele perioden brugt store resourcer på at udvikle ungdomsarbejdet, og man må virkelig sige, at klubben idag har en meget bred ungdomsafdeling og kan også bryste sig af flere elitespillere på forskellige årgange.