Anton - en badmintonspiller

Gode oplevelser og erfaringer skal deles! 
Her kommer SBK U13 spilleren Anton Steen Hansens erfaringer med sammenhængen mellem præstation, kost og søvn:

Anton Steen Hansen U13A Skælskør Badminton Klub

For 14 dage siden spillede jeg en turnering hvor intet fungerede. Kroppen føltes tung og reagerede meget langsomt. Derudover var det svært for mig at koncentrere mig og jeg blev irriteret over min krop, hvilket medførte at mit spil ikke fungerede.
Jeg spillede med meget mindre energi end jeg plejer og det skyldtes nok, at jeg i ugen op til turneringen var på lejrskole. I den uge spiste jeg meget usundt – meget slik, kage, sodavand og mad næsten uden vitaminer. Søvn fik jeg ikke nok af og jeg trænede heller ikke i den uge. 

Jeg tog en snak med min far om badminton oplevelsen i Greve hallen og vi talte om, hvordan jeg kunne blive friskere både i min krop og i mit hoved. Vi besluttede os for at ændre kost og træning, samt sørge for at jeg fik nok søvn. Dvs. sund mad, ingen slik, kage, sodavand osv. og masser af søvn. De dage hvor jeg ikke trænede badminton lavede jeg et fysisk træningsprogram derhjemme og løbetrænede to-tre gange om ugen.

Resultatet kom 14 dage senere, da jeg spillede en turnering i Herlufsholm. Det føltes helt anderledes. Jeg havde masser af energi og overskud både fysisk og mentalt. Det var meget nemmere at nå boldene og jeg kom hurtigere tilbage på plads. Jeg havde også overskud til at tænke taktisk, mens jeg spillede. Jeg vandt turneringen, men endnu vigtigere var, at jeg havde set resultatet af bare 14 dages god træning, kost og søvn. Faktisk var jeg ikke klar over, at det betød så meget, om man spiser sundt eller ikke sundt - slik eller ikke slik - om man træner lidt ekstra og får sovet nok. Det tror jeg på nu – jeg glæder mig til næste turnering.

Anton Steen Hansen